Elon Musk zegt dat Tesla nu Bitcoin accepteert van Amerikaanse klanten

Tesla liet aanvankelijk doorschemeren om Bitcoin eerder dit jaar te accepteren voor betalingen in een SEC-aanvraag.

Elon Musk heeft aangekondigd dat Tesla-auto’s nu kunnen worden gekocht met Bitcoin ( BTC )

De CEO van het elektrische autobedrijf en “ Technoking “ zeiden dat het bedrijf Bitcoin-knooppunten rechtstreeks zou exploiteren en de Bitcoin Era zou behouden die het verzamelde zonder deze om te zetten in fiat.

Tesla kondigde voor het eerst zijn voornemen aan om begin februari te beginnen met het accepteren van Bitcoin voor producten, na de aankoop van $ 1,5 miljard aan digitale activa, toonde een SEC-aanvraag aan . De optie om een ​​Tesla te kopen met BTC wordt voorlopig alleen uitgebreid naar klanten in de VS.

Het aandringen van Elon Musk dat de Bitcoin die wordt verdiend door de verkoop van de voertuigen van het bedrijf niet zal worden omgezet in fiat, suggereert dat het niet alleen wordt gebruikt als een transactiemedium, maar ook als een investeringstool.

Door zijn eigen speciale Bitcoin-knooppunten te runnen, sluit Tesla zich aan bij een wereldwijd netwerk van peer-to-peer-operators die de Bitcoin-blockchain hosten en synchroniseren

Bezoekers van de Tesla-website vanaf een in de VS gevestigd IP-adres zien nu een nieuwe Bitcoin-betalingswidget toegevoegd aan de afrekenopties van de site. De impact van de acceptatie van Bitcoin door Tesla was mogelijk vroeg op woensdag voelbaar op de cryptocurrency-markt. Samenvallend met het uitbreken van het nieuws, steeg de dollarwaarde van Bitcoin met 2,9% van $ 54.056 naar $ 55.630.

De Bitcoin-algemene voorwaarden van Tesla stellen wel dat Bitcoin op dit moment het enige digitale activum is dat Tesla accepteert als betaling voor zijn producten. „U mag geen aankopen bij ons doen met andere digitale activa, inclusief Bitcoin-vorkproducten, zoals Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Onze digitale Bitcoin-portemonnee is niet geconfigureerd om andere digitale activa dan Bitcoin te detecteren of te ontvangen“, stellen de voorwaarden.