FUDsters kaller nå Bitcoin ‚En gigantisk ulmende Tsjernobyl som sitter i hjertet av Silicon Valley‘

Midt i Tether FUD har skeptikere funnet sitt neste mål – miljøkostnaden for bitcoin.

Oksemarkedet er også sesongen med FUD

Som vi rapporterte, i det siste, har Bitcoin sett igjen den samme gamle FUD. Først kom Tether (USDT), som ble fornyet etter at den ble merket som „Doomsday Machine“, men FUD er faktisk full av „misforståelse og konspirasjon“, ifølge kjedeanalytiker Willy Woo.

Som Tether-ledere har avklart, er utskrift og flyt av USDT rett og slett basert på etterspørsel, og med stablecoins blir det brukt i stedet for amerikanske dollar – grunnleggende markedsmekanikk er i spill.

Når det gjelder NYDAGs etterforskning, gjelder det bedrageri begått av selskapet, med urette påstander om reservene som støtter Tether. Det som betyr noe er at „oddsen for at Tether bringer bitcoin ned er nær null,“ sa økonom og handelsmann Alex Kruger.

Mens markedet kjemper mot den gamle Tether FUD, vil folk diskutere miljøkostnadene ved bitcoin, og merke den som „en gigantisk ulmende Tsjernobyl som sitter i hjertet av Silicon Valley.“

„Bitcoin-gruvedrift er egentlig en oppslukt versjon av Candy Crush,“ som bruker „* nasjonalstat * nivåer av energi for å holde det hele i gang,“ argumenterer Stephen Diehl, programvareingeniør og skribent.

Som Neerja Aggarwal fra Coin Center bemerket i 2019, med svært få data tilgjengelig om mengden strøm som forbrukes for å sikre Bitcoin-nettverket, fører det forskere til å «gjøre antakelser for å fylle ut hull i estimatene. Dette kan føre til alarmerende overskrifter som, „Bitcoin Mining on Track to Consume All of the World’s Energy innen 2020.“

Og nå anbefaler Diehl å bringe endringer ved ikke å kjøpe Bitcoin, ikke ha eksponering for selskaper som er involvert i krypto, og selvfølgelig, fortell vennene dine at de ikke skal kjøpe det også.

Han føler også at dette er politisk løst, da „I neste administrasjon kan Biden stoppe Bitcoin Waste Problem med pennestrøk.“

Men ikke bare er Bitcoin et tillitsløst system som hjelper folk med å unnslippe bunken av fiat-forringelse, men det forbruker også mindre strøm enn det som brukes i gullgraving og papirvalutamyntering.