Legendarische investeerder zegt Geen Bitcoin

Legendarische investeerder zegt ‚Geen Bitcoin heeft een grote fout gemaakt‘.

De legendarische Amerikaanse waarde-investeerder William H. Miller III schreef onlangs dat in het afgelopen decennium „het niet bezitten van een Bitcoin een enorme fout is geweest“, en dat hij verwacht dat dit „waar blijft“.

Miller is de oprichter, voorzitter en Chief Investment Officer van beleggingsonderneming Miller Value Partners, evenals de portefeuillebeheerder van de beleggingsfondsen „Opportunity Equity“ en „Income Strategy“.

Voordat Miller Value Partners werd opgericht, richtten Bill Miller en Ernie Kiehne Legg Mason Capital Management op, en zij Bitcoin Code werkten als portefeuillebeheerders van de Legg Mason Capital Management Value Trust vanaf de oprichting in 1982.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat Miller niet uw gemiddelde fondsbeheerder is

Zoals CNBC al in juni 2018 opmerkte, is Miller’s 15-jarige periode (tot 2005) van het verslaan van S&P 500 nog steeds een benchmark die geen enkele actieve beheerder kan aanraken“.

In zijn „4Q 2020 Market Letter“ (gepubliceerd op 5 januari) had Miller dit te zeggen over Bitcoin:

„De Fed voert een beleid waarvan het doel is om investeringen in contanten in de nabije toekomst in reële termen geld te laten verliezen. Bedrijven zoals Square, MassMutual en MicroStrategy hebben geld in bitcoin gestoken in plaats van gegarandeerde verliezen op liquide middelen op hun balans. Paypal en Square alleen al kopen naar schatting alle 900 nieuwe bitcoins die elke dag worden gedolven in opdracht van hun klanten.

„Bitcoin is in dit stadium het beste te beschouwen als digitaal goud, maar heeft toch veel voordelen ten opzichte van het gele metaal. Als de inflatie toeneemt, of zelfs als dat niet het geval is, en meer bedrijven besluiten om een klein deel van hun kassaldi te diversifiëren in bitcoin in plaats van in contanten, dan zou de huidige relatieve druppel in bitcoin een stortvloed worden. Warren Buffett noemde bitcoin ‚rattengif‘. Hij zou wel eens gelijk kunnen hebben. Bitcoin zou rattengif kunnen zijn, en de rat zou contant geld kunnen zijn.“

Toen, op 8 januari, tijdens een interview met Kelly Evans op CNBC’s „The Exchange“, had Miller dit te zeggen over Bitcoin’s prijsvolatiliteit:

„Je moet verwachten dat het erg, erg volatiel zal zijn,“ vertelde Miller aan CNBC. „Als je de volatiliteit niet aankan, moet je het waarschijnlijk niet bezitten. Maar de volatiliteit is de prijs die je betaalt voor zijn prestaties.“

De beroemde waarde-investeerder Bill Miller vertelde @KellyCNBC dat er geen behoefte is om de #Bitcoin Boom te vrezen, aangezien de cryptocurrency vandaag boven $41.000 schommelt:

„Bitcoin wordt minder riskant hoe hoger het gaat „#BTC $BTC #crypto @B3_MillerValue @MillerValue @CNBCTheExchange @CNBC pic.twitter.com/mgbmekTqEy
– De beurs (@CNBCTheExchange) 8 januari 2021

Afgelopen donderdag (21 januari) sprak Miller meer over Bitcoin in een rapport (getiteld „Income Strategy 4Q 2020 Letter“) voor het „Income Strategy“ fonds, dat een van de twee fondsen is die hij momenteel beheert.

Nadat hij had uitgelegd wat Bitcoin is, ging Miller over tot het bespreken van de reden waarom men dit fonds zou willen bezitten:

„Het korte antwoord is dat er geen ander actief is dat de liquiditeit van Bitcoin combineert met zijn opwaartse potentieel. Bitcoin is nog steeds een opkomende en ondergeschikte technologie in een enorme adresseerbare markt, en het heeft een briljant, logisch consistent protocol met gedistribueerd bestuur… Het aanbod is bekend en zal niet veranderen als gevolg van nieuwe kiesdistricten, beleidsfouten of onvoorziene gevolgen. Niemand zal dreigen de toegang van eigenaren tot Bitcoin tijdelijk stop te zetten vanwege een pandemie. Het is moeilijker om te stelen dan andere waardevolle winkels en het verandert veel gemakkelijker van eigenaar.