U.K. politicus verdubbelt de Bitcoin ondanks het anti-crypto standpunt van de BOE gouverneur.

Ondanks het feit dat Bitcoin ver onder het vorige record van $20.000 handel drijft, zijn er meer prominente investeerders, beroemdheden en politici die de cryptocurrency adopteren dan ooit tevoren.

Dit werd duidelijk toen Godfrey Bloom, een Britse politicus die ook een econoom van de Oostenrijkse school is, deze week aankondigde dat hij Bitcoin heeft gekocht en daarmee zijn investeringen in edelmetalen heeft verhoogd.

Godfrey Bloom, een politicus uit het Verenigd Koninkrijk, omarmt Bitcoin
Afgelopen week heeft Godfrey Bloom, een Britse politicus die tien jaar lang lid was van het Europees Parlement, zijn steun aan Bitcoin aangekondigd.

Bloom reageerde op een opmerking van een cryptocentrische belegger over de relevantie van Bitcoin en zei dat hij deze week zijn „eerste aankopen van bitcoin“ deed. Hij voegde een dag later toe dat hij na een „significante“ reactie op zijn oorspronkelijke tweet, heeft besloten om veel tijd te besteden aan het volgen van de cryptocrème. Bloom beweerde dat zijn doel daarbij is om zijn ervaring te delen met zijn „mede-oudsten“ om hen te helpen „diversifiëren uit fiat valuta.“

Bloom’s groeiende smaak voor Bitcoin komt ondanks een anti-crypto-standpunt dat door de gouverneur van de Bank of England wordt aangenomen.

Andrew Bailey, de gouverneur van de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, vertelde de BBC in 2017:

„Het is geen valuta, het is eigenlijk niet gereguleerd in zijn bitcoin vorm. Het is een zeer volatiel goed in termen van prijsstelling. Als je kijkt naar wat er dit jaar is gebeurd, zou ik de mensen waarschuwen. Als je wilt investeren in bitcoin, wees dan bereid om je geld te verliezen – dat zou mijn serieuze waarschuwing zijn.“

Hij herhaalde eerder dit jaar dat degenen die geld storten in de cryptocurrency markt „bereid moeten zijn om al hun geld te verliezen“ vanwege de gepercipieerde risico’s van het investeren in deze ruimte.

Een van de vele prominente aanhangers

Bloom is een van de vele opmerkelijke personen die Bitcoin onlangs hebben omarmd als een potentiële afdekking van macro-economische trends.

MicroStrategy, een Amerikaans bedrijf voor zakelijke dienstverlening, accepteerde Bitcoin in augustus door een deel van de cash treasury in te zetten in de toonaangevende cryptocurrency. Het bedrijf heeft de afgelopen weken voor $425 miljoen aan BTC gekocht, wat betekent dat het een groot deel van zijn kaspositie inneemt.

Michael Saylor, CEO van het bedrijf, is sindsdien een prominente pleitbezorger van Bitcoin geworden in interviews en op Twitter.

Saylor denkt, net als veel andere Bitcoin-maximalisten, dat de cryptocurrency een uiterst levensvatbare opslagplaats van waarde is in een wereld waar fiatvaluta’s worden gedegradeerd.

Maanden voor Saylor’s intrede in de Bitcoin-ruimte omarmde miljardair hedgefondsbelegger Paul Tudor Jones Bitcoin in een briefje dat hij met zijn klanten deelde. Hij zei dat de cryptocurrency waardevoller is dan ooit vanwege het onorthodoxe monetaire beleid dat door de centrale banken van de wereld wordt gevoerd.