Whale Bot identifierar $ 5 miljoner Bitcoin-överföring från hackare som attackerade Bitfinex 2016

Det är inte lätt att skydda sin integritet med Bitcoin Evolution. Bitcoin Blockchain registrerar och visar permanent alla transaktioner offentligt, vilket gör det möjligt för nästan vem som helst att spåra och se dina transaktionsinformation för alla plånbokadresser.

Detta var fallet med de nedslående hackarna som infiltrerade Bitfinex och ledde den ökända hack 2016. Fyra år senare har en Cryptocurrency-valbot „WhaleAlert,“ en avancerad Blockchain-tracker, upptäckt rörelsen av medel från en av hackeradresserna.

Nästan 5 miljoner dollar flyttade från hackarens adress

Två transaktioner genomfördes den 24 juli 2020 cirka klockan 16:00 (UTC). De första $ 2582 633 skickades från hackarens konto i Bitcoin (271.22717 BTC) till en okänd plånbokadress. Inte långt efter, var 260.7109 BTC ($ 2.482.497 USD) skickas till en annan okänd plånbok adress.

Detta innebär att summan uppgår till nästan 5 miljoner dollar, men detta är inget nära de 119 756 BTC som hackarna gjorde sig av med 2016. Bitfinex-hacket 2016 ansågs vara den näst största Cryptocurrency-heist 2016, medan Mt Gox 744 408 BTC-hack fortfarande representerar den största förlusten av Bitcoins genom ett Cryptocurrency-utbyte.

Marknaden befinner sig fortfarande i en säker zon

Ännu fortfarande var den förstnämnda påverkan explosiv. Handlare uttryckte sina besvikelser på sociala medier eftersom vissa avslöjade att deras konton hade tömts. Inte länge efter att evenemanget hade inträffat drabbade effekterna av hacket marknaden och lämnade handlare och investerare i panikstillstånd när priserna sjönk kraftigt.

Under hackperioden var BTC till USD-värdet ungefär 66 miljoner dollar. Med Bitcoins värde stigande under åren är priset nu värt över 1,15 miljarder dollar vid presstid. Stora försäljningsorder påverkar vanligtvis volatiliteten och får priserna att sjunka, men tack och lov är dessa transaktioner inte tillräckligt rejäl för att svänga priserna.

Investerare är emellertid fortfarande på tårna och är fortfarande engagerade i verksamheten att hålla vakten över stora försäljningar. Även om Bitfinex-svindlarna kan vara något att oroa sig förblir det en större fisk i dammet; PlusToken hackare.

Om PlusToken-hackarna dyker upp igen, kan marknaden behöva hantera en annan björntrend , som den som ägde rum under det tredje och fjärde kvartalet 2019 när PlusToken-hackarna flyttade en stor summa cryptocururrency, har marknadsanalytiker hävdat att volymerna av försäljningen hade orsakat att priserna sjönk nedåt. På baksidan förblir marknaden exceptionellt uppmuntrande och den hausseartade start är ingenstans nära klar.